Kérdése van? Hívjon minket! +36-30/445-8096

Falmatrica Blog

Hogyan helyezd fel a falmatricát, faltetoválást?

Rajtár Hajnalka
Rajtár Hajnalka
Hogyan helyezd fel a falmatricát, faltetoválást?

Szükség lesz a munkához egy ceruzára, ollóra, vízszintmérőre, plasztik lapra (ami, ahogy egy másik blogbejegyzésemben már kitértem rá, lehet egy használaton kívüli bankkártya is), egy puha, tiszta rongyra, és ha nagy méretű a faltetoválás, egy segítőre.

A falmatrica felhelyezése a falra

Először egy puha, száraz ronggyal áttöröljük a falat, hogy ne legyen poros és szennyezett. Ceruzával jelöljük ki a falon, hova kerül a faltetoválás. Vízszintmérővel ellenőrizzük le, hogy a tervezett minta két felső pontja egy szintben van-e. Halványan rajzoljuk fel a segédvonalakat, ami a képünk alját és tetejét jelzi.

A faltetoválás csomag 3 részből áll: hordozó, minta és applikáló fólia. Az applikáló fólia segítségével visszük fel egyben a dekorációt a falfelületre.

A faltetoválást terítsük ki egy vízszintes, kemény felületre (pl. padló), és dörzsöljük rá erősen a felvivő fóliát a plasztik lappal a hordozóra. Ez után nagyon lassan, óvatosan húzzuk fel az applikáló (átlátszóbb) fóliát - a matricánk átragad erre a felületre a hordozóról.  Kezdjük el az egyik sarkán felrakni a mintát a falra, majd onnan haladva tovább simítsuk a fel a faltetoválást. Nagy méretű képeknél itt tud sokat tenni a segítőnk, mert egyedül képtelenség lenne megtartani a teljes faltetoválást, figyelni a segédvonalakat, és felsimítani a falra a mintát. Ha felkerült a falra a teljes faltetoválás, nagyon lassan és óvatosan húzzuk le az applikáló fóliát.

Végül a puha ruhával körkörösen dörzsöljük át a faltetoválás elemeit. Ha valahol levegő buborékos maradt, akkor vékony tűvel megszúrva kiengedhetjük a buborékot a fólia alól.

Javasolt, hogy 8 C foknál ne legyen hűvösebb a helyiség, amikor felrakjuk a faltetoválásunkat, illetve a következő 24 órában ne legyen nagy hőmérséklet változás.

A jó minőségű faltetoválás oldószermentes takarítószerekkel kíméletesen takarítható.

Amennyiben el szeretnénk távolítani a faltetoválást a falról, nyom nélkül eltávolítható, ha hajszárítóval átmelegítve húzzuk le a falról.

                                        Faltetoválás felhelyezése útmutató

FALMATRICÁINKAT IDE KATTINTVA TUDOD MEGNÉZNI

ITT TALÁLSZ ESZKÖZÖKET A DEKORÁLÁSHOZ

ITT ADUNK MÉG NÉHÁNY HASZNOS TIPPET A FALMATRICÁKHOZ

NÉZD MEG REFERENCIÁINKAT IS

Rajtár Hajnalka