Kérdése van? Hívjon minket! +36-30/445-8096

Falmatrica Blog

Hogyan használd a falmatricát?

Rajtár Hajnalka
Rajtár Hajnalka
Hogyan használd a falmatricát?

Ha fel szeretnéd dobni a lakásodat, vagy csak egy kis változatosságra vágysz, akkor nagyszerű megoldás lehet számodra egy falmatrica kipróbálása. Hiszen könnyen átvarázsolhatod vele a szoba hangulatát, és ha meguntad, ugyanolyan egyszerűen el is távolíthatod.

Itt az alkalom, hogy kiválaszd a hozzád illő falmatricát falmatrica webshopunkból, és új színt hozz a mindennapjaidba!

 

Falmatrica kiválasztása

Először is nézz körül a lakásodban, hogy hol találsz üres falfelületet! Gondold végig, hogy milyen szín és minta illene a kinézett helyre! Általában a falhoz választhatod a számodra ideális képet, de előfordulhat az is, hogy előbb találod meg álmaid falmatricáját, és csak utána találod meg a helyét a lakásban.

Hol szerezzem be a falmatricát?

Nézz szét webáruházunkban: keress a kategóriákban, konkrét elképzelés esetén használd a keresőt. Több mintát értékesítünk, vannak, amelyek nagykerekből érkeztek, illetve vannak saját készítésű falmatricáink is. A saját készítésű falmatricák vinyl anyagból vágottak. Ezeket aplikáló fóliával bevonva küljük a megrendelő számára, e-mailben részletes használati útmutatóval. Nyomtatott falmatricáinkat öntapadós, fehér matrica alapanyagra nyomtatjuk, majd választásodnak megfelelően lamináljuk matt vagy fényes felületűre. A laminálás a matrica időtállását segíti, akár kültéren is használhatod.

Hogyan helyezzem fel a falmatricát?

A falmatrica megérkezését követően jelöld meg a falon ceruzával, hogy hova szeretnéd rakni a faldekorációt.

A matricát valamilyen eszközzel, vagy egyszerűen csak a tenyereddel egyengesd el, simítsd el a felületét.

Felhelyezés előtt a falfelületet érdemes egy puha, tiszta, száraz ruhával áttörölni. Húzz le a falmatrica ívről egy elemet, majd egyik sarkánál nyomd a falra. Ezután ettől a ponttól óvatosan simítsd fel. Helyezz fel minden elemet, végül töröld át az egészet puha, száraz ruhával. 

Tippek: 

  • A falmatrica simításához használhatsz például lejárt bankkártyát, vagy egyéb vastagabb kártyát.
  • A matrica felragasztásakor érdemes vonalzóval beállítanod, hogy egyenesen álljon a falmatrica. Jól jön, ha van segítőd, aki távolabbra állva tudja irányítani, hogy a ragasztás egyenes legyen.
  • A falmatricát nemcsak falra, hanem szekrényre, ablakra, hűtőre, tükörre stb. is lehet tenni, csak a fantáziádon múlik, hogy hogyan használod.
  • A légbuborékokat egy nagyon vékony tűvel ki tudod szúrni a felhelyezés után.
  • A falmatrica felrakásakor a díszíteni kívánt felületet alaposan tisztítsd meg. A fal, vagy egyéb felület ne legyen göröngyös, mert arra nem tapad a matrica.
  • Ha meguntad a faldekorációt, akkor nagyon óvatosan szedd le, nehogy megsértsd a felületet. Hajszárítóval átmelegítve könnyebben leszedhető.
  • Mielőtt megveszed a falmatricát, mérd meg, mekkora felületre szeretnéd alkalmazni. Falmatrica webáruházunkban minden matricánál megtalálod a leírásban a felépített kép méretét, azaz azt a méretet, amekkora kép lesz a felhelyezést követően.

Gyönyörködj az elkészült művedben, mutasd meg vendégeidnek is, hogy ők is megcsodálhassák!

ITT adunk még néhány tanácsot a falmatricákkal kapcsolatban

ITT találsz eszközöket dekoráláshoz

ITT találod a falmatricákat

 

Rajtár Hajnalka