Kérdése van? Hívjon minket! +36-30/445-8096

Falmatrica Blog

Mi az a sztatikus ablakdekor matrica?

Rajtár Hajnalka
Rajtár Hajnalka
2023.03.01 17:09
Mi az a sztatikus ablakdekor matrica?

Mi az a sztatikus matrica?

Olyan újra felhasználható matricákat keresel, amelyek nem hagynak nyomot? Olvass tovább, hogy mindent megtudj a sztatikus matricák tulajdonságairól.

A sztatikus matricákon nincs ragasztó. Elsősorban üvegen való felhasználásra tervezték őket. 

Az üvegfelületre egyszerűen felhelyezhető, egy simítással, és egy mozdulattal el is távolítható a minta. Nem kell utána ragasztó nyomot takarítani. 

A sztatikus matricák másik neve az okos matricák, amelyek vékonyra vágott, tartós vinylből készülnek. Újra fel tudod őket használni, megfelelő tárolás esetén. Megfelelő tárolásnak értem, amikor kiterítve, akár egymásra rétegelve, közöttük vékony elválasztóval (pl.zsírpapír) egy dobozban tárolod őket a következő felhasználásig úgy, hogy külső hatás - hő- és víz - ne érje.

Használhatóak-e kültéren ezek a sztatikus ablakmatricák?

Technikailag használhatóak, azonban sajnos nem tartanak sokáig, ha a szabadban használják őket. 

A magas páratartalom, az eső és az alacsony hőmérséklet csak néhány időjárási körülmény, amelyek csökkentik a sztatikus matricák élettartamát. 

Hol használhatóak a sztatikus ablakmatricák?

A sztatikus matricákat elsősorban üvegen való használatra tervezték, így a hálószobák, autók és kirakatok - néhány népszerű lehetőség - dekorációjában játszanak fontos szerepet. Természetesen mindhárom esetben belső felületen használva. 

Hogyan maradnak fent az üvegen a sztatikus matricák?

Vannak, akik azt mondják, hogy a sztatikus elektromosság vonzza az üveghez a matricát. De nem az. Valójában a sima vinyl egy kicsit tapadókorongként viselkedik, és így az anyag tapad a sima felülethez.

Hogyan helyezzem fel a sztatikus ablakdekor matricát?

Takarítsd meg a felületet, ahova fel szeretnéd tenni a matricát. Alkoholos ablaktisztítót szoktam javasolni, mert az eltávolítja az esetleges mosószer maradékokat is a felületről.

Vedd le a mintát a hordozóról, amelyet fel szeretnél tenni.

A kívánt helyhez illesztve először az egyik sarkát nyomd az üveghez, ha kisebb a matrica, a közepénél nyomd a üveghez az ujjaddal, majd a szélei felé történő simítással helyezd fel. Így kisimítod alóla a légbuborékokat is.

Végül töröld át egy száraz, puha ronggyal.

Van, aki vizet fúj a felhelyezéskor a matrica alá. Régebben én is így tettem fel, de sokkal macerásabb, szárazon gyorsabban felhelyezhető, és nem kell várni, hogy kiszáradjon alatta az üveg, hogy az egyszínű részeken ne legyen foltos hatása.

Elmozdíthatom-e a sztatikus ablakmatricát?

Természetesen. Miután felhelyezted a matricát, dönthetsz úgy, hogy átrakod máshova. Csak annyit kell tenned, hogy óvatosan húzd le a felületről, miközben figyelsz arra, hogy például a ruhád ne érjen az aljához, és egyéb más anyag sem.

Mire használhatóak a leginkább a sztatikus ablakdekor matricák

Matricáink számos stílusban, formában és színben kaphatók, és ideálisak vállalkozások és magánszemélyek számára egyaránt. Mutatós dekoráció egy-egy eseményen, egy különleges alkalom megünneplésén. Lehet választani sztatikus vagy ragasztós matricák közül, illetve vannak egyszínűek és színesek. 

Egyedi matricákat is készítünk. Árajánlat megadásához kérlek, írj e-mailt a pontos igényeid leírásával.

Drága a sztatikus ablakdekor matrica?

A sztatikus ablakdekor matricák meglepően megfizethetőek – nem utolsósorban azért is nagyon megéri az árát, mert újra felhasználhatod őket. 

Amennyiben mégis más az igényed, és más matricát keresel, nézd meg teljes kínálatunkat. 

Óriási kínálatunk mellett egyedi igényeiddel is tudsz hozzánk fordulni. 

 

 

Rajtár Hajnalka