Kérdése van? Hívjon minket! +36-30/445-8096

Öntapadós tapéta

Öntapadós tapéta - gyors egyszerű módja a lakásfelújításnak, bútorok felújításának

Kínálatunkban több száz öntapadós tapétát találsz, rengeteg minta közül választhatsz - téglamintás, kőmintás vagy famintás öntapadós tapéta széles választékát nézheted át. Az öntapadós tapétákat kategóriákra bontottuk mintázatuk szerint, hogy mielőbb megtalálhasd a számodra megfelelő tapétát. Kérlek, hogy szánj időt az öntapadós tapéta kategóriák átnézésére, gyűjtsd ki a legjobban tetszőket, hogy már ezek közül tudj válogatni vásárláskor. 

Az öntapadós tapéta kategria alján megtalálod a használati útmutatót, és néhány praktikus gyakorlati tanácsot. Amennyiben kérdésed van, hívj bátran telefonon, vagy írj e-mailt, üzenetet.

Az öntapadós tapéta felhelyezéséhez szükséges eszközöket itt tudod megvásárolni:

ÖNTAPADÓS TAPÉTA - HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

Az öntapadós tapétákkal falat, szekrényt, sima felületeket dekorálhatunk. 
 
Felhelyezés előtt tisztítsuk meg a felületet, puha száraz ruhával töröljük át, hogy ne legyen poros. fontos, hogy a felület száraz legyen. Festés után érdemes két hetet várni, hogy a festés teljesen átszáradjon, egyébként a fólia felhólyagosodhat. Az öntapadós tapéta alapanyagát tekintve vízálló, így használható fürdőszobába, konyhába is. Hőállósága kb 80 fok, így tűzhely közvetlen közelébe, vagy ahol ennél magasabb hőmérséklet is lehet, nem ajánlott.
 
Eszközök, amelyeket készíts elő a felhelyezéshez: ceruza (amit le tudsz radírozni a felületről a munka végeztével), olló és tapéta vágó kés, vonalzó, mérőszalag, simító, tiszta puha ruha.
A méretre vágáshoz a tapéta hátoldalán lévő négyzetrácsozás segítséget nyújt.
 
A tapéta hátoldalán lévő papírt kis részben távolítsd el (ne a tapétát húzd le a papírról, hanem a papírt a fóliáról), néhány centiméter szélességben. A tapétát igazítsd a felülethez, hogy egyenesen álljon, majd Középről kifelé haladva simítsd fel, hogy kiszorítsd a levegőt. A papír hordozót lassan húzd ki, minél élesebb szögben. A felhelyezett tapétát simítóval simítsd át. 
A kezdeti tapadás soha nem olyan erős, az erős tapadást másnapra éri el a fólia, így ha hibáztál, vissza tudod szedni, és ismét felteheted. 
 
A fólia felesleges részét távolítsd el a tapéta vágó késsel. Az élek mentén nyomd erősen rá a fóliát a felületre.
Az egyenletlen felületnél (pl. bútornál díszítésként szolgáló mélyedések vagy díszlécek) mindenképpen érdemes hajszárítóval melegíteni a fóliát, hogy rá tudjuk simítani maradéktalanul. Ilyen esetekben a kiszabásnál is hagyj rá pár centit a felhasználandó tapéta nagyságára.
A felhelyezett fóliát a felhelyezést követő 12 órában ne tedd ki nedvességnek. Ha vizes helyiségben (pl. fürdőszoba) vagy kültére van a fólia, a széleket kend be autóviasszal, vagy szilikonnal.
 
Tisztítani nedves, mosószeres ruhával tudod. Ne használj maró anyagot, alkoholos tisztítót (oldja a ragasztót).
Kefével, dörzsivel, folyékony súrolóval ne tisztítsd, hogy ne karcoljd össze. Ha erősebb szennyeződés kerül rá, a mosogatószivacs dörzsölős felével töröld le.
 
Ha elkészültél, Facebook csoportunkban mutasd meg remekművedet :) https://www.facebook.com/groups/451067081630829/