Kérdése van? Hívjon minket! +36-30/445-8096

Falmatrica Blog

Öntapadós tapéta, hagyományos tapéta vagy festés?

Rajtár Hajnalka
Rajtár Hajnalka
2023.01.30 16:54
Öntapadós tapéta, hagyományos tapéta vagy festés?

Azoknak, akik először fontolgatják falfelületre az öntapadós tapéta használatát, természetes, hogy kétségeik, kérdéseik vannak a felhelyezéssel, tartóssággal és eltávolítással kapcsolatban.

Azonnali átalakulást ígér az öntapadós tapéta használata otthonodnak, és azt, hogy tetszés szerint megváltoztathatod azt gyorsan, szakember segítsége nélkül.

A fő különbség az öntapadós és a normál tapéta között kétségtelenül a praktikum. Hatalmas előnyt jelent, hogy időt és pénzt takaríthatsz meg az öntapadós tapéta használatával, mert nem kell a felhelyezéshez  szakembert keresned. A hagyományos tapétákat általában szakemberrel helyeztetik fel, a ragasztó megfelelő kikeverése, a tapéta egyenletes bekenése, puhítása, szakadásmentes felhelyezése, a fal megfelelő előkészítése miatt, valamint az ezekhez szükséges eszközök megléte is jelenthet problémát egy háztartásban.

Az öntapadós tapéta, ahogy a nevében is benne van, már ragasztóanyaggal ellátott, minden nehézség nélkül felhelyezhető. Használata kényelmes, így a sok munka és munkabér mentes lakásdekoráció kiemelt lehetősége.

MENNYIRE KÖLTSÉGHATÉKONYAK EZEK A SZÉLES VÁLASZTÉKKAL RENDELKEZŐ ÖNTAPADÓS TAPÉTÁK?

Mi elmondjuk. Nézzük, mitől a legjobb ez a népszerű dekoráció, és hogyan tudod a legtöbbet kihozni belőle?

Minták tekintetében az öntapadós tapétákból is és a hagyományos tapétákból is rengeteg félét kereshetünk. Mindkettőnél megtaláljuk a gyerekszobába illő mesés motívumot, vagy lágy, egyszínű pasztellt, esetleg virágos, vagy tégla mintát.

Öntapadós tapéta minták

 

Az öntapadós tapétát direkt arra találták ki, hogy lakásunkban néhány perc alatt fantasztikus átalakításokat tudjuk véghez vinni. Az öntapadós tapéta felhelyezése általában sima, egysíkú, festett falakra ajánlott, de bizonyos esetekben nem porolódó felületre, vagy könnyű textúrájú falakra is felhelyezhető.

Az, hogy az öntapadós tapéta hátulja ragasztós, meggyorsítja a felhelyezést, és a hagyományos tapéta megjelenését kölcsönözheti.

Mellesleg bármikor könnyen eltávolítható, ha elérkezett az ideje egy újabb lakásdekorálásnak.

Eltávolításának eredménye függ a tapéta típusától, az alatta lévő festék típusától, a fal és felület állapotától.

MENNYIRE ÁLLNAK ELLEN AZ IDŐNEK AZ ÖNTAPADÓS TAPÉTÁK? MI A HÁTRÁNYA, VAGY JOBB, MINT A SIMA TAPÉTA?

Nos, az öntapadós tapéták tartósság tekintetében nem hagynak maguk mögött kívánnivalót. Fontos, hogy jó minőségű öntapadós tapétát használj, amely vastag, jól fed, könnyen visszaszedhető. 

Mindent összevetve, az előző bekezdésekben leírtak alapján sok előnye van az öntapadós tapétának, nem gondolod?

ÖNTAPADÓS TAPÉTÁT VAGY NORMÁL TAPÉTÁT VÁLASSZ?

A már megfogalmazott előnyök szerint azoknak, akik szeretnének időt és munkadíjat megtakarítani, valamint azonnali látványt szeretnének, az öntapadós tapéta a jobb választás.. Ez egy nagyszerű lehetőség akkor is, ha nem vagy 100%-ig biztos a dizájnban, vagy úgy gondolod, hogy úgyis felújítod néhány év múlva a helyiséget, addig azonban megcsinálod magad. Szerintem a hagyományos tapéta használatával, vagy más faldekorációval időigényesebb a lakásfelújítás. Ezenkívül, ha a standard opciókat választod, egy-két dolgot tudnod kell a megfelelő ragasztók kiválasztásáról, a falak előkészítéséről és a tapéta ideális felhelyezéséről. 

Az öntapadós tapéta használatával nem szembesülsz ezekkel a problémákkal. Épp ellenkezőleg, pontosan az történik, amit ígér: átalakulás pillanatok alatt. Nincs felfordulás, nem sérted meg a falat, nincs munkabér. 

Természetesen nem minden öntapadós tapétával könnyű dolgozni, ezért is mondom, hogy érdemes a minőséget megfizetni, hogy megfelelő vastagságú és minőségű tapétával dolgozz. A rossz minőségű vinyl tapéta könnyen felhelyezhető, azoban szakad, ha igazítás miatt visszaszeded, könnyebben sérül használat közben. Jobban kiadja a fal esetleges hibáit, eltávolításkor nehezebb leszedni, szakad, maradványok maradnak a falon. Ezért fontos meggyőződni a minőségről. 

A Dekormatricák Webáruházban kínált ÖNTAPADÓS TAPÉTÁK megfelelő vastagságúak, jól fednek, ragasztóanyaguk eltávolításkor nem károsítják a festéket vagy falat. Környezetbarát tintákkal vannak nyomtatva, az alapanyag is környezetbarát. A lakótér stílusos, méreganyagtól mentes ezekkel a tapétákkal.

Az öntapadós tapéta felhelyezése miatt nem kell aggódni, rendkívül egyszerű. Használati útmutatóban elmagyarázom a használatát. A használati útmutatót megtalálod az ÖNTAPADÓS TAPÉTA FŐKATEGÓRIA alján, az oldalon legörgetve.

Több vásárlóval is beszélgettem, és azok a vásárlók, akik használtak öntapadós tapétát is és hagyományos ragasztós tapétát is, szinte egyöntetűen az öntapadós tapéta mellett tették le a voksukat. Sokan mondják, hogy inkább öntapadós tapétát fognak ezentúl használni a fent leírt előnyök miatt. Őszintén szólva én is több helyiségemet dekoráltam öntapadós tapétával, és én is nagyon megszerettem ezt az egyszerű és gyors lakásfelújítási formát.

Öntapadós tapéták

ÖNTAPADÓS TAPÉTA VAGY FALFESTÉS?

Az egyszerűen használható öntapadós tapéta helyett költség szempontból sok lakástulajdonos úgy dönt, hogy kifesti a lakást. Azonban érdemes elgondolkoznunk, mert a jó minőségű öntapadós tapéta általában hirtelen magasabb kiadás, mint a festék, azonban hosszú távon a festés sokkal többe kerül. Tudod, miért? A festést időnként át kell festeni, mert veszít a színéből, textúrájának minőségéből, amibe beleszerettél. A tökéletes falfestés érdekében festőt kell hívni, vagy meg kell tanulnod a festés csínyját-bínját, amely költség és idő. 

Még egy pont az öntapadós tapéta mellett az eddig felsoroltakon kívül, hogy a festék nem fedi el a fal tökéletlenségeit, míg a tapéta igen.

Kiváló minőségű öntapadós tapétáinknak nem lesznek hosszabb távú költségei, hosszú évekig a falon marad úgy, hogy nem veszít mintája szépségéből. Magad is felhelyezheted, és a felhelyezéshez csak néhány eszközre lesz szükséged, amelyek itt be is tudsz szerezni:  https://www.dekormatricak.hu/Eszkozok-dekoralashoz

Elmennék odáig, hogy azt mondom, az öntapadós tapéta az egyetlen életképes falkezelés a bérlők és a dekorációjukat gyakran frissítő emberek számára. Egy másik fontos tény, hogy a tapéták sokkal jobban személyre szabják a teret, lehetővé téve, hogy a lakók ízlése és stílusa megjelenjen a ház minden helyiségében – meglepő könnyedséggel, igaz?

Végül, de nem utolsósorban az öntapadós tapéták esetében rengeteg mintából tudsz választani, mint a tégla, beton, szövet, fa, kövek, márvány, stb. A széles választékból létre tudsz hozni hagyományos vagy modern dekorációt egyaránt.

Öntapadós tapétáink környezetbarát eljárással készülnek. Eltávolításuk nem károsítja a falat vagy a festéket. 

MILYEN ELŐNYEI VANNAK AZ ÖNTAPADÓS TAPÉTÁKNAK?

  • A gigantikusan sokféle előny közül az öntapadós tapéták legjelentősebb előnye az, hogy öntapadósak. Így sokkal olcsóbb, gyorsabb és kevésbé munkaigényes a felhelyezésük.
  • További előnye, hogy több méretben kínáljuk mind szélességben, mind hosszúságban, így kisebb felület dekorálásánál a rövidebb tekercs megvásárlása is elegendő lehet. 
  • Az előnyökhöz sorolható a kiváló minőség, és az, hogy eltávolításkor sem rotják a falat.
  • Anélkül tudunk csodás dekorációkat készíteni, hogy különösebben megterhelnénk a költségvetésünket.

AZ ÖNTAPADÓS TAPÉTA MINDIG, MINDENHOVA TAPAD?

Kiváló minőségű öntapadós tapétáink a legtöbb felülethez tapadnak. Javasoljuk, hogy sima, jól alapozott, száraz és pormentes felületre kerüljenek fel. Ha a fal nem elég sima, előfordulhat, hogy az öntapadós tapéta nem tapad teljesen a felszínre. Ideális a matt felület, de a fényesre is ragad.

Még mindig nem tudod eldönteni, hogy öntapadós tapétát, normál tapétát tegyél fel, esetleg fess? Akkor itt az ideje, hogy próbáld ki az öntapadós tapétát. Vásárolj egy tekerccsel IDE kattintva, és tedd fel egy helyiség egyik falára, ahol a választott minta jól illeszkedik a hangulathoz. Legjobban így tudod kipróbálni a könnyű felhelyezhetőséget, az egyszerű használatot, tisztítást, és maradandóságot. Garantálom, ha egyszer kipróbáltad, a legkedveltebb faldekorációs formád lesz. :)

Rajtár Hajnalka