Kérdése van? Hívjon minket! +36-30/445-8096

Falmatrica Blog

Ragad a fára a dekormatrica?

Rajtár Hajnalka
Rajtár Hajnalka
Ragad a fára a dekormatrica?

A vinyl ragad a fához? Ezt a kérdést hetente felteszik vásárlóim.

A matricákat fel lehet ragasztani szekrényre, polcokra, ajtóra, de vajon minden fafelületre ragasztható? Erről írok ebben a cikkben, és néhány tippet is adok, amelyek segítségével a legjobb eredményt éred el, ha öntapadós matricával dekorálod a fát.

A fát széles körben használják építéshez, barkácsoláshoz, lakberendezéshez. 

Többször matricákkal, öntapadós tapétákkal dekorálják ezeket. De vajon tényleg lehet-e vinylt ragasztani a fára? 

A vinil a legtöbb fához tapad a fa felületétől függően. Fontos, hogy a felület sima legyen. 

A durva felületű, nyers fa, amely akár még fűrészporos is, nem dekorálható vinyllel, mert nem tapad meg a matrica, ezt az érdes felület nem teszi lehetővé, hiszen nem tud minden ponton felsimulni a matrica a felületre. Minél simább a fa, annál jobb. Minél keményebb a fa, szintén annál jobb, mivel a kemény fa kisebb valószínűséggel forgácsolódik.

Hogyan tisztítsd meg a fa felületét?

A legjobb eredmény elérése érdekében, mielőtt felragasztod a matricát a fára, alaposan meg kell takarítani. Ügyelj arra, hogy távolítsd el a port. A legjobb eredmény érdekében használj alkoholt. Az alkohol a nehezen eltávolítható szennyeződéseket is leszedi. Kerüld az olajat tartalmazó tisztítószer használatát. Az olajos tisztítószer használata befolyásolja a matrica tapadását, így az nem marad hosszú ideig a felületen. Ha javítani akarom a vinyl tapadását, akkor felmatricázás előtt lakkozd le a fafelületet, és természetesen alaposan szárítsd meg. A tömítőanyag használata is segíti a tapadást. Mindezek növelik a matrica élettartamát a felületen.

A laminált vagy fóliázott bútorlapokat elegendő megtisztítani. Ezekre könnyen felragad a matrica. A matt vinyl matricák bútorra helyezése lenyűgöző hatást hoz létre, teljesen személyre szabható vele a bútorzat.

Bútorod, asztalod felújítása, ajtód dekorálása matricáink segítségével gyors, és költséghatékony.

Szekrénydekor

Találd meg a számodra megfelelő matricát

Ha tudod, mit szeretnél dekorálni, vagy felújítani, nézz szét kínálatunkban.

Teljes ajtókat, polcokat, bútor elemeket be tudsz vonni öntapadós tapétákkal, amelyeket IDE kattintva tudsz megnézni.

Dekorálhatsz szekrényajtót, ajtót vinyl matricákkal. A számodra legmegfelelőbbet megtalálhatod falmatricáink között IDE kattintva. Ezek a matricák nem csak falra, fára is ragadnak.

Lakásdekorációs termékeink között találsz külön ajtómatricákat is, amelyek fordítva is igazak, falra is ragadnak :) Itt meg tudod nézni őket.

Nézz szét a webshopban, rengeteg öntapadós dekorációnk van, és egyedi termékeket is készítünk. Ha egyedit szeretnél, e-mailen vagy telefonon vedd fel velem a kapcsolatot. 

Ha minden a kosaradban van, amit kiválasztottál, akkor nézd meg dekoráláshoz szükséges eszközeink kínálatát IDE kattintva, hogy biztos minden a rendelkezésedre álljon, amikor kezded a munkát. :)

 

konyhaszekrény

Ha ekészültél, kérlek, mutasd meg nekünk is Facebook csoportunkban, mit alkottál. Mindig nagyon örülünk, ha felkerül a csoportba egy újabb munka, inspirálja a csoporttagokat. Át tudjuk beszélni a kérdéseket, meg tudjuk osztani a tapasztalatainkat. Ha még nem csatlakoztál hozzánk, IDE kattintva megteheted, várunk.