Kérdése van? Hívjon minket! +36-30/445-8096

Falmatrica

A falmatrica új szintre emeli a dekorációt otthonodban!

 

Dekoráld és újítsd fel otthonodat fantasztikus falimatricáink és öntapadós dekorációink segítségével! Webáruházunkban megtalálod a tökéletes falimatricát, amely lehetővé teszi otthonod dekorációjának fokozását. Több ezer falimatrica áll rendelkezésre különböző mintákkal: állatokat ábrázoló falimatricák, művészeti falmatricák, idézeteket ábrázoló falimatricák, 3D hatású falmatricák, zenei és filmes falmatricák, természetes motívumokkal ellátott matricák, városképekkel díszített falimatricák, sportmotívumokat ábrázoló falimatricák, tájképeket ábrázoló falmatricák és ünnepi alkalmakra tervezett matricák mind itt vannak csak rád várva.

Ne felejtsd el megnézni legnépszerűbb és vadonatúj falimatricáinkat is.

 

Minden szobának megvan a maga hangulata: találd meg az inspirációt a mintáink között!

Gyakori kérdésekről ide kattinva olvashatsz!

 

Falmatrica, faltetoválás

 

Lakásodat könnyen, egyszerűen, és gyorsan újjá varázsolhatod már néhány ezer forintból falmatricáinkkal. Felhelyezésük szakembert nem igényel. Minden megrendelés mellé részletes használati útmutatót küldünk, illetve blogbejegyzésünkben olvashatsz a falmatricák, faltetoválások felhelyezéséről ide kattintva és ide kattintva.

Falmatricáinkat témák szerint kategóriákba szedve kínáljuk, így gyorsan megtalálhatod a menüpontok alatt azt a dekorációt, amelyet megálmodtál. 

Kínálatunkban széles választékot találsz, amelyet folyamatosan bővítünk, hetente teszünk fel újabb mintákat. Ha mégsem találsz olyan falmatricát, amilyet szerettél volna, írj nekünk bátran, örülünk minden kérésnek és észrevételnek, hiszen ezzel munkánkat segítitek.

Egyedi falmatricákat is készítünk: rajzolunk fényképről, vagy kézi rajzról, átalakítjuk a már meglévő mintát tetszésed szerint, vagy elkészítjük az általad megadott szöveget falmatrica formájában.

Faltetoválásaink gondos grafikai tervezések, rajzok eredményei. Faltetoválásaink 48 színben választhatóak, matt és fényes felülettel. Igyekszünk minél több választható méretet megadni, ha mégis más méretet kérnél, írd meg, és megcsináljuk.

Termékeink leírásánál szerepel a felépített kép mérete, és az ív mérete.

Falmatrica rendelésnél egy ívet küldünk, ami egy papír hordozó, és ezen vannak a matricák. A műanyag öntapadós matricák esetében a matricák az ívről külön-külön leszedhetőek, egyenként felhelyezhetőek a dekorálandó felületre. A felépített kép mérete minden esetben arra az elrendezésre vonatkozik, amelyet a terméknél található fő kép mutat. A matricákat másképpen is elhelyezheted, akkor természetesen a felépített kép mérete a leírástól eltér.

A faltetoválások esetében a megküldött termék 3 részből áll: papír hordozó, matrica, applikáló. Az applikáló arra szolgál, hogy a falmatricát a falra egyben tudd feltenni, abban az elrendezésben, ahogy a termék oldalon a fő képnél is látható. A matricát az applikálóval tudod a felületre helyezni, majd mikor a matrica feltapadt, az applikáló eltávolítható. Így csak a minták maradnak a falon, olyan hatást keltve, mintha festett lenne a fal. Természetesen itt is van lehetőség arra, hogy egy-egy részt másképpen rakj fel: ollóval le kell vágnod az ívről az elemet, és tetszőlegesen felhelyezheted a többihez a falra.

A falmatrica kiválasztásánál érdemes figyelned a szoba adottságaira, a helyiségben már uralkodó színekre. Válaszd meg úgy a méretet, hogy a rendelkzésre álló falfelület nagy részét dekoráld, egy nagy falfelületen jobban mutat egy nagyobb dekoráció, a pici elvész rajta.

Természetesen több kisebb matricából is ki tudsz alakítani egy nagyobb képet. Ilyenkor figyelj a színek, és tartalom összhangjára, hogy a feltett matricák egy nagy, egységes képet alkossanak. Például egy focista falmatrica mellé lehetőleg ne virágokat, vagy kis zebrát tegyél fel, hanem inkább focilabdát, vagy más sport témájú matricát.

Falmatricáinkat könnyen tudod kombinálni, ezekhez adunk a termékeknél tippeket. Virágokhoz más virágok, pillangók, katicák, fák illenek. Öntapadós dekorköveinkkel a matricáknak egy kis csillogást is tudsz adni.

Színválasztásnál több dologra is érdemes figyelni. Milyen az uralkodó szín a szobában? Milyen színűek a bútorok, kiegészítők? Milyen a fal színe? Például egy világos, vajszínű falfelületre nem érdemes elefántcsont színű falmatricát felrakni, mert beleolvad a fal színébe. Olyan színt válassz, amelyik látványosan kiemelkedik a háttérszínből, és illik a bútorok, kiegészítők színeihez. Arra is érdemes figyelned, hogy a szobádban ne legyen túl sok szín. Például ha fehér a fal, barna a bútor, és bordó a sötétítő meg a díszpárnák, akkor mindehhez külön-külön hiába illik egy zöld szín, nem lesz szép. Legyen a falon barna, mogyoró vagy bordó, vagy ezek kombinálva.

Falmatricáinkat szinte bármilyen felületre felrakhatod: falra, tapétára (fűrészporos tapétára is), üvegre, tükörre, bútorra, csempére, fémre. A jó tapadás biztosítása érdekében fontos, hogy a felület por- és zsírmentes legyen. Érdemes ezeket a felületeket dekorálás előtt alkoholos üvegtisztító folyadékkal megtisztítani.

Falmatricáink évekig dekorálják a falfelületet, élettartamuk függ a lakás hőmérsékletétől és páratartalmától. Hő hatásának ne tedd ki a matricát, ne rakd fel közvetlen radiátor, hősugárzó, konvektor mellé.

Kiváló minőségű anyaggal dolgozunk, vágott matricáink esetében Avery500 plotterfóliát használunk. Ez a fólia vízálló, visszaszedhető. 

Sokan írjátok, hogy festitek a lakást, és a megújított falra szeretnétek falmatricát felhelyezni. Érdemes várni a falfestés után legalább két hetet (télen négy hetet), hogy a fal mindenhol egyenletesen kiszáradjon, és csak ez után felrakni a matricákat. Teljesen száraz felületre felhelyezve növelhető a dekoráció élettartama. A frissen festett falat is elő kell készíteni, azaz portalanítani.

Rendelésedet úgy időzítsd, hogy az applikáló fóliák tapadó képessége idővel gyengül, így lehetőleg ne várj sokat a megrendelt dekoráció felhelyezésével, 6 héten belül helyezd fel a dekorálandó felületre.

A falmatrciák meszelt falra és lemosható festékkel festett felületre nem jól tapadnak, így lehetőleg ilyen felületre ne tegyetek matricát. Sima, egyenletesen festett, jó minőségű falfelületre (ne legyen pergő, laza, nedves) tapad megfelelően a falmatrica. Kérlek, erre figyeljetek, mert nem tudunk felelősséget vállalni a nem megfelelő falminőség esetén keletkezett károkért. Beltéri festékkel legyen a fal festve, és ne legyen több réteg. Ha csak ráfestettünk az előző falfestésre, akkor nagyobb a kockázata, hogy felhelyezéskor az applikáló a falat leszedheti! Néhány festék típusnál (pl. Platinum) érdemes a hozzá vásárolható fedőréteget felvinni a jobb tapadás érdekében.

Apllikálós falmatrica felhelyezése

Próbáld a díszítendő felületre a még szét nem szedett falmatricát. Ha kell, vízmérték és halvány ceruza felhasználásával jelöld ki a falmatrica sarkait, amit a munka végeztével leradírozhatsz.

Terítsd a matricát egy sima asztalra úgy, hogy a minta és az áttetsző fólia legyen felfelé. Egy simító, illetve egy tiszta ruhaanyag segítségével simítsd fel erőteljes nyomással az áttetsző fóliát a mintára úgy, hogy simán, légmentesen illeszkedjen a hordozó papírra.

Ezek után fordítsd meg (most az alsó papír legyen felül) és lassan és óvatosan szétbontani minél élesebb -180 fokos szögben úgy hogy a minta az átvivő fóliára hiánytalanul átragadjon. Ha véletlenül egy-egy motívum nem tapadt át az átvivő fóliára, csak gördítsd vissza, és erősen nyomd fel újból. Megbontani mindig a rövidebb oldalánál célszerű. Nagyobb mintáknál elég ha csak megbontod és a felragasztást követve fokozatosan választod szét.

Helyezd a szétbontott dekorációt a rövidebb oldal sarkainál megjelölt helyre, és lassan, az alsó részénél eltartva fokozatosan haladva, kifeszítve simítsd fel a felületre. Puha rongy segítségével nagyon erős nyomással masszírozd fel csak a mintát a falra a kellő tapadás érdekében mindaddig, amíg a minta légbuborékoktól és gyűrődésektől mentes lesz.

Ezek után óvatosan, nagyon lassan, fokozatosan, minél élesebb, visszahajtott 180 fokos szögben - akár a falhoz is simítva - lehúzva távolítsd el a fóliát. Ha véletlenül egy-egy motívum nem tapadt át a díszítendő felületre, csak gördítsd vissza, és erősen nyomd fel újból.

Ha lejött teljesen, tiszta ujjal finoman, óvatosan simítsd fel az éleknél is a végső erős tapadás érdekében.

Egyenletlen felületeknél a felhelyezés után célszerű hajszáríróval felemelegíteni a mintát és erőteljesen felsimítani a felületre.

 

Falmatricáink képekben Tőletek:

falmatrica referenciakép1falmatrica referencia2

falmatrica1lovas referencia

Falmatrica referencia3

falmatrica2falmatrica3 
falmatrica4