Kérdése van? Hívjon minket! +36-30/445-8096

Falmatrica Blog

Legjobb tippek: hogyan dekorálj a gyerekszoba falmatricákkal?

Rajtár Hajnalka
Rajtár Hajnalka
Legjobb tippek: hogyan dekorálj a gyerekszoba falmatricákkal?

A gyerekszobák dekorálásakor sok szülő arra vágyik, hogy gyermeke szobáját egy varázslatos kuckóvá alakítsa. Azonban sokszor tanácstalanok, hogy lehetne a legalacsonyabb költségvetéssel, minél kevesebb munkával a lehető legtöbbet, legszebbet kihozni a helyiségből.

A blogcikkben tippeket adok arra vonatkozóan, hogyan lehet rendkívüli faldekorációt készíteni alacsony költségvetéssel.

A bevezetőben felsoroltakra, mint olcsó, kis munkával járó, mutatós dekoráció, a falmatricák tökéletes megoldást jelentenek.

Fontos szempont, hogy a falmatricák nem károsítják a falakat vagy a festéket. Minden falmatricánk eltávolítható úgy, hogy nem hagy nyomot, így könnyedén frissítheted gyermeked fali dekorációját, ahogy felnő.

Miért fontos dekorálni a gyerekszobát?

A gyerekek idejük nagy részét otthon töltik, életük több, mint egyharmadát a szobájukban.

Pszichológiai kutatások kimutatták, ha színes, fantáziát megmozgató falmatricákat használsz gyermeked szobájának dekorálásához, nagyobb önbizalmat kelt, és javíthatja önképét. Gyermeked faldekorációja idővel változhat.

Alvó póni babaszoba falmatrica

 

Kezdd a babaszoba falmatricákkal, amelyek pihentetően hatnak pasztell színvilágukon, mintázatukon keresztül. 

Ahogy a kicsik kisgyermekekké válnak, kialakítják saját véleményüket, kedvenc színeiket és érdeklődési körüket.Ekkor le tudod cserélni a falmatricákat, vagy újabb mintákkal kiegészíteni a fent lévőt, amelyek jobban kifejezik gyermeked alakuló személyiségét. Hagyd, hogy a gyerekek beleszóljanak szobájuk dekorációjába – imádni fogják!

Néhány ötlet, hogyan alakítsd át gyermeked szobáját falmatricáinkkal

  • Légy kreatív!
Nézz szét az interneten, milyen falmatricákat lehet vásárolni, meríts ötleteket. Meglepődsz, mennyi lehetőséget fogsz találni falmatrica témában. A gyerekeknek szánt minták közül rengeteg állatosat, dzsungeleset, virágosat, szivárványosat, bolygósat, tündéreset, királylányosat fogsz látni. Inspirációnak nagyon jók az ezekhez a falmatricákhoz felrakott enteriőr képek, amelyek lakáskörnyezeben mutatják a falmatricákat. Innen aztán számtalan ötletet tudsz ellesni gyermeked szobájának dekorálásához.
Ha nagyjából megálmodtad a színvilágot, és a stílust, kezdheted összeállíani a dekoráció elemeit. Amennyiben a teljes szobát akarod dekorálni falmatricával, akkor nem lesz elég egy darab, vagy egy csomag falmatrica, mindenképpen össze kell válogatnod stílusában, és színvilágában azonos matricákat. 
Tipp, hogy nézd meg, melyik falmatrica milyen felületű, valamint nézd meg azt is, milyen a minta közelebbről (nagyítsd fel a matricáról készült képet, vagy olvasd a termékleírást). Mikre gondolok? Például arra, hogy vannak fényesebb falmatricák, és teljesen mattok. Egyformákat vásárolj. Nem szép, ha ez egyik minta matt, a másik fényes. Nézd meg az alapanyagot. Lehetőleg ne vásárolj papír alapú falmatricát. Vinylt javaslok. Ebben a blogcikkben leírom, hogy milyen előnyei vannak a vinyl falmatricáknak.
A másik, amit nagyon fontosnak tartok, hogy van normál színes falmatrica, és van festett hatású falmatrica. Ne keverd a kettőt, stílusban nem illenek.

Kis kiegészítő matricákat is tudok javasolni matricáidhoz, hogy az üresen maradt felületeket is feldobd. Egyedi kéréseket is meg tudunk valósítani.

Még mindig tanácstalan vagy, milyen dekorációt szeretnél? Terveztesd meg velem gyermeked szobáját! Küldd el a fényképeket a gyerekszobáról, írd le a már meglévő elképzelésedet, és alakítsuk ki együtt gyermeked kis birodalmát. :)

  • Tedd kedvessé, szeretetteljessé a gyerekszoba hangulatát!

Tündér pitypanggal

Falmatricáinkkal pofon egyszerű a gyerekszoba dekorálása. Megvan a kész csomagod, több mintát választottál, hogy is tedd fel azokat, hogy a legtöbbet ki tudd hozni belőle?

Például itt van ez a tündér, a képen. Mennyivel másabb, hogy az ágy végéhez igazítva lett a falra téve. Mintha megelevenedne a minta, és a huncut kis tündér az ágy végéről fújná az ágy felé a bojtokat. Egészen más lesz a hangulata a képnek, egy kis vidámságot, csibészséget vittünk bele. Arra is ügyelj felhelyezéskor, hogy a nagy terek közepén a kis falmatricák elvesznek, oda mindenképp nagy falmatricát tegyél. A kisebb falmatricák inkább kiegészítő dekorációként funkcionálnak.

Kisvirágos matricáinkból csodás képeket tudsz kirakni, nézd meg ezt a blogbejegyzést is, meríts további ötleteket!

  • Játssz a méretekkel!

A gyerekek még pici emberek, így számukra az egész világ jóval nagyobbnak tűnik, mint nekünk. Számukra mások az arányok, merj eltérni a valóságtól! Nyugodtan dekorálj plafonig érő virággal, vagy picike fákkal. Lehetnek óriási pillangók, és pici mackók. Állitsd bátran fejére a világot! Látod, a lenti képen is milyen boldogan integet a kiselefánt a gombaház ablakából :)

Gombaház lufikkal

 

  • Fesd le a falakat

Ha lehetőséged van a gyerekszoba falának lefestésére, ezzel még jobban össze tudod hozni a falat a dekorációval. Például egy tengert ábrázoló, halas matricához tudsz kék falat készíteni, vagy zöldet a dzsungelhez, lovakhoz, állatokhoz. Ha madarakat szeretnél feltenni, akkor halvány napsárga színt, vagy halvány égkéket javaslok. 

Csak egy megjegyzés a vinyl matricák frissen festett falakra történő felhelyezésével kapcsolatban: egyes festékeknél hat-nyolc hétig is eltarthat, amíg teljesen kiszárad a fal. Tervezz legalább nyolc hetet száradásra, és utána dekorálj.

  • Tedd interaktívvá a faldekorációt

Vannak olyan falmatricák, amelyek táblaként szolgálhatnak, krétával vagy filccel írni, rajzolni lehet rájuk. Hozz létre egy interaktív rajzoló sarkot gyermeked falán, esetleg egy másik matricával körülvéve, amely úgy néz ki, mint egy képkeret vagy esetleg egy festőállvány. Biztosíts sok színes krétát vagy letörölhető filctollat, és engedd szabadjára kezdő művészedet, hogy rajzoljon a falra, azaz matricára!

  • Dekoráld a használati eszközöket, bútorokat is
Például tehetsz a kukára virág matricát, vagy a szekrényre egy cuki kis állatot. Nagyon fel tudják dobni a belső tér hangulatát. A fenti szabályok itt is érvényesek: nagy felületre nagyobb matrica, és próbáld meg az elhelyezésből kihozni a legtöbbet. Pl. a polcra éppen felkapaszkodó cica matrica. :)
  • Használj ablakos falmatricákat is
Az ablakos falmatricák olyan hatást keltenek, mintha a varázslatnak nem lenne vége a szobában, hanem folytatódna a kinti világban is. Ezt a hatást erősíti, ha egy ablak hatású falmatrica azt imitálja, hogy kívül nyugodtan sétálnak a dínók a dzsungelben, vagy a tündérek repülnek haza, a hegytetőn, felhők ölelésében álló kastélyba.
  • Készíts műfejtámlát

Ha gyermeked ágyának nincs fejtámlája, készíthetsz falmatricákból egyet. Elkészülhet egy hercegnői ágy díszes fejtámlája, vagy kerülhet oda egy szerető egyszarvú, vagy sárkány, amely átöleli alvó gyermekedet. 

Egyedi megrendeléseket is elkészítünk, segítünk a tervezésben, így segítségünkkel gyermeked szobáját egy pillanat alatt kalandossá alakíthatod.